课程咨询
托福培训

扫码免费领资料

托福全科备考资料

免费水平测试及规划

托福培训

扫码关注掌握一手留学资讯

回复XDF免费水平测试

托福阅读主旨题题型解析

2019-05-08 10:46:52来源:网络

  为了帮助大家高效备考托福,新东方在线托福频道为大家带来托福阅读主旨题题型解析,希望对大家托福备考有所帮助。更多精彩尽请关注新东方在线托福频道!

  主旨题

  典型问法:

  1.What is the maintopic of the article?

  2.What is thepassage mainly about?

  3.What would bethe most appropriate title for the article?

  答题策略:

  1. 排除“无中生有”的选项

  2. 任何涉及细节的选项都不能选。

  3. 正确答案不会与文中的任何一句话完全相同。

  4. 抓住每段的中心句。

  例题:

  Most biologists study living things that we know are real, but a few try to learn about animals that have not been proven to exist yet. This job belongs to scientists called crypto-zoologists. Their job is to confirm if unknown animals, or cryptids, really do exist. They have found evidence that animals like Bigfoot might be real and they've even proven that some cryptids, such as the giant squid, do live in the world.

  What’s the passage mainly about?

  (A) Bigfoots

  (B) Cryptids

  (C) Biologists

  (D) Crypto-zoologists

  这道题目就是典型的主旨题。第一句话说了大部分的生物学家研究真实存在的生物,但是少部分研究的是没有证据可证明他们存在的动物。然后说这样一群人叫crypto-zoologists.之后围绕他们这群人的具体工作内容展开,所以不难选出正确答案是D

  小试身手

  “The Golden Gate Bridge is a famous bridge in San Francisco. Thebridge has a red color, but gray clouds often surround it. On clear days peoplecome to take pictures of the bridge. The pictures show the green hills next tothe bridge and the blue water under it.”

  What is this text mostly about?

  A. Gray clouds

  B. San Francisco

  C. A famous bridge

  D. Taking photographs

  答案解析:

  这段话是从一篇文章中截取出来的。考生通过阅读可知,段落中共有4句话,每句话都出现了“bridge” 这个词。其中前两句话的主语都是“the …bridge”,且最后两句也都是围绕这座桥展开的。由此,考生可以轻松地判断出这个段落讨论的主要内容就是“ famous bridge” 及选项C。选项A、B、和D都属于细节信息或次要信息,并非段落主要讨论的对象。

  以上就是为大家整理的“托福阅读主旨题题型解析”,更多精彩内容请关注新东方在线托福频道!


托福辅导

关注新东方在线托福

托福机经·Official题目练习

考前重点突破·听说读写海量资料

更多资料
更多>>
更多内容

免费获取托福备考大礼包

微信扫描下方二维码 立即领取

托福辅导
更多>>
更多公益讲座>>
更多>>
更多资料